Članek
Trenerjeva ocena učinkovite generalke in kriterijev pri sestavi moštva
SAMO IGRIŠČE JE MERILO
Foto: Grega Wernig
Generalka je uspela. Če je manjkalo na prejšnjih dveh, tokrat ni. Zadnji test pred ponovnim zagonom slovenskega ligaškega nogometa oddelan z večjo agresivnostjo, a tudi atraktivnostjo.

“Kot sem že omenil, ničesar ne gre storiti čez noč. Počasi bomo polovili zahteve, ki jih moramo. Videli smo energično, agresivno, pravo tekmovalno preizkušnjo. Tudi Bravo je bil dober. Želel sem spoznati še nekatere igralce, da vidim odziv v dvoboju proti prvoligašu. Po menjavah smo potrdili širino kadra, pridobili nova, koristna spoznanja in izkazalo se je, da je samo teren merilo. Nihče ne bo igral zaradi imena ali starih zaslug, zanima nas le sedanjost. Kar je bilo, je bilo,” je po sobotni reviji golov v Ljudskem vrtu izpostavil Sergej Jakirović.

Popotnica v nadaljevanje spomladanskega dela ne bi mogla biti boljša.
“Po prikazanem lahko rečem, da prevladuje zadovoljstvo. To je Maribor, ki ga želim videti. Maribor, ki da vse od sebe v vsakem trenutku in ne glede na vmesni rezultat. Zelo me veseli, da smo zabili 6 golov, ob zadetkih pa imeli še nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Najbolj pomembno je, da smo ustvarjalni in prihajamo v priložnosti. Učinkovitost bo že prišla.”

Glede na delitev minut še ne moremo z gotovostjo napovedati, katera enajsterica bo stopila na igrišče v Domžalah.
“Ko sem prišel, me je dočakal širok kader. Na treningih je 27 igralcev, ob štirih vratarjih. Vsak igralec mi je pomemben in potrebuje določene minute, da pokaže, kar zmore. To je naša velika moč, zato lahko štejem med dodatne pozitivne zadeve s te tekme, da so mi tisti fantje, ki so prej manj igrali, potrdili, da so pripravljeni in jim lahko namenim priložnost.”
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10