Članek
Rudi Požeg Vancaš o atraktivni popotnici v prvenstvo
OB PRAVEM TRENUTKU
Foto: Grega Wernig
6 doseženih golov, ob tem še 1x prečka in več uspešnih posredovanj nasprotnega vratarja. Zadnja pripravljalna preizkušnja pomeni odličen napovednik nove otvoritve spomladanskega dela prvenstva.

“Morda se po rezultatu zdi, da je šlo za lahko doseženo zmago, a smo dobro stali na igrišču, bili organizirani od 1. minute. Vmes smo dobili gol iz kota, ki pa nas ni oddaljil od našega načrta. Po dobljenem zadetku smo si pripravili precejšnje število priložnosti in končno, končno dosegli, kar želi trener. Da igramo napadalno in prihajamo v situacije za zadetek, ki smo jih tokrat dovolj uspešno zaključevali,” o sobotni tekmi Rudi Požeg Vancaš, ki je med serijo petih vijol’čnih golov v drugem polčasu v osemnajstih minutah zabil kar tri.

“Tudi Bravo je opravil nekaj menjav, intenzivnost v igri je nekoliko upadla, mi smo prišli sveži v igro in bili učinkoviti. Zabiti 6 golov, 5 v drugem polčasu ni lahko. Lahko smo zadovoljni z učinkovitostjo. Predvsem pa veseli, da smo izpeljali tako dobro tekmo prav v tem trenutku, tik pred začetkom sezone, kar prinaša dodatno pozitivno energijo med odštevanjem, preden bo spet šlo zares.”

Bravo je bil zadnji nasprotnik pred prekinitvijo tekmovanja, takrat s povsem drugačnim razpletom.
“Povzročili so nam veliko težav, zato smo dobro vedeli, kaj nas čaka. Morali smo dvigniti stopnjo agresivnosti, bili smo dovolj kombinatorni. Čestitke soigralcem za prikazano, tako moramo nadaljevati v ligi in lahko si obetamo zelo zanimiv zaključek sezone.”

Novo vijol’čno poglavje začenjamo v nedeljo v Domžalah, kaj lahko pričakujemo v preostalih enajstih krogih do 22.7.?
“Težko je igrati po takšnem premoru, to so zdaj povsem drugačne priprave, z manj vmesnimi tekmami, toda za vse klube je izhodišče enako. Prišli smo na dobrih temeljih po individualnih treningih, izkoristili ta vmesni čas skupne vadbe in smo glede na okoliščine ustrezno telesno pripravljeni. Pomembno pa je, da smo tudi psihološko v dobrem stanju, s popolno osredotočenostjo na specifično obdobje, ki je pred nami, saj si bodo tekme sledile v kratkem času. Naš cilj je znan, lov na prvo mesto, ki je dosegljivo v tem finišu enajstih tekem. In verjamem, da zmoremo.”
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10