Članek
Trenerjev napovednik premiere na vijol'čni klopi
Z OPTIMIZMOM NA NOVO POT
Finiš priprav, še zadnja treninga in odpiramo novo poglavje. S prvo postpandemijsko tekmo, ki bo hkrati tudi premiera Maribora v precej spremenjeni podobi, z novim strokovnim vodstvom.

“Z optimizmom čakamo na začetek in z upanjem, da smo ustrezno pripravljeni po vmesnem dolgem premoru. Zadnji test proti Bravu je pokazal, da smo lahko zelo nevarni. V tem tednu smo odpravljali še nekatere pomanjkljivosti, razumljivo bomo potrebovali še nekaj časa, da pridemo na višji nivo. Noben trener trenutno ne ve, v kakšni formi je njegova ekipa, lahko samo ugiba. Upam, da bomo glede na okoliščine v optimalnem stanju, prva uradna tekma bo povsem drugačna zgodba, kot so bile pripravljalne. Želimo začeti z zmago, potem pa gremo naprej z miselnostjo od tekme do tekme. Pri fantih je opazno, da komaj čakajo, da se začne zares in verjamem, da bomo krenili na novo pot s tremi točkami,” v napovedniku nedeljskega gostovanja v Domžalah (začetek tekme ob 20:30) poudarja Sergej Jakirović.

Koblar je bil izključen na zadnji prvenstveni tekmi in nima pravice nastopa. Kakšne so preostale kadrovske novice?
Kotnik je zbolel, Bajde ima nekaj težav s poškodbo, prav tako Mihelič. Njihov nastop je vprašljiv. Če ima kdo določene težave, nisem zagovornik tveganja in raje uvrstim v moštvo zdravega igralca, ki je stoodstotno pripravljen opraviti vse obveznosti. Ostali so v dobrem stanju, pripravljeni za nastop in dodatna želja je, da se bo ob vrnitvi na igrišče izšlo brez poškodb.”

Med zaključnimi pripravami je bila opravljena temeljita analiza Domžal, kakšne so trenerjeve ugotovitve o tekmecu na premieri?
“Ibričić, Jakupović, Sikimić, Vuk so igralci, ki jim je treba nameniti pozornost. Vemo, da skušajo imeti kot moštvo večjo posest žoge, s kratkimi podajami so sposobni hitro priti do vrat. Toda zanima me predvsem in najbolj, kakšen bo odziv našega moštva. Pomembno bo, kako agresivni bomo, kako bomo tekaško uspešni, kakšen bo odziv v dvobojih in da bomo v trenutkih, ko bomo imeli žogo, znali kaznovati tekmece.”
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10