Članek
S trenerjem o zmagi dvojnega pomena ob začetku novega poglavja
ŽELIM VIDETI MARIBOR, KI SE NIKDAR NE PREDA
Foto: Grega Wernig
Začetek po željah. Novo poglavje smo odprli po dramatičnem razpletu. V specifični tekmi, po dolgem premoru, pred praznimi tribunami, a z močno izraženo značilnostjo: do izraza je prišla moč kolektiva.

“Zelo sem vesel, da smo zmagali. Predvsem zaradi načina, kako smo prišli do treh točk: s preobratom, ki je pokazal značaj moštva. Želim videti Maribor, ki se nikdar ne preda. Ni nam bilo lahko doseči cilja, tudi v prihodnje nam ne bo. Nobena tekma ni takšna, da bi lahko vnaprej vpisali točke. Domžalčani so bili dobro postavljeni, vse prej kot preprosto je prebiti zgoščeno moštvo, a smo potrpežljivo in vztrajno iskali svojo pot do cilja,” o uspešni premieri na mariborski klopi Sergej Jakirović.

Dobro smo izkoristili novost, pravilo petih menjav se je obrestovalo.
“Predvideli smo v načrtu tekme, da nam bodo menjave prineslo dodatno kakovost. Imamo še igralce, ki niso bili med 18 v Domžalah in tudi oni lahko računajo na svoje minute v nadaljevanju sezone. Za trenerje pomeni novo pravilo dodatno rešitev, je pa treba dobro načrtovati tekmo, saj različne zadeve vplivajo na njen potek. V našem primeru veseli, da smo uspeli pravočasno poseči po menjavah in dobiti kakovost za končnico ter po prikazanem zasluženo zmagati.”

Led je prebit, v naslednjih 10 krogov finiša sezone z dodatno energijo.
“Po tako dolgem premoru je bilo težko igrati, o tem ni dvoma. Zato je bil odziv moštva še dodatnega pomena. Dobili smo potrditev besed, ki jih pogosto poudarjam igralcem, da je treba vedno verjeti vase, ne glede na okoliščine. Tudi ko je kdo morda za nekatere že prekrižan, se v nogometu vse lahko obrne in takšno prepričanje se obrestuje. Zato je ta zmaga po vmesnem zaostanku dvojnega pomena, tudi kot dragocena spodbuda za prihodnje obdobje.”
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10