Članek
Trenerjev napovednik dvoboja z Aluminijem (Ljudski vrt, nedelja, 20:30)
ZBRANO, RESNO IN Z VEČ TVEGANJA
Sergej Jakirović: Moramo biti še hitrejši, konkretnejši in natančnejši
Foto: Grega Wernig
Čakali smo 99 dni. Ljudski vrt spet odpira vrata na prvenstveni tekmi, čas je za vrnitev, čeprav še ne v popolnosti. Velja še ukrep o igranju brez gledalcev, toda velja tudi popolna vijol’čna osredotočenost na zadnjo tekmo tretje četrtine prvenstva. Z jasnim ciljem.

Trenerjev napovednik kroga št. 27?
“Ni treba posebej izpostavljati, kako pomembna je bila uvodna zmaga v Domžalah. Nismo pa slavili, ampak smo se takoj lotili priprav na nov izziv. Zavedamo se, da moramo napredovati v igri. Radi bi bili hitrejši, natančnejši, konkretnejši, toda vmesni dolg premor je pustil posledice, tega ne gre zanemarjati. Ne glede na vse okoliščine pa potrebujemo pri zaključkih več tveganja, preigravanja.”

O specifičnosti nasprotnika…
“Pogled na lestvico pove dovolj. Čaka nas tekmec, ki ni tako visoko brez razloga. Ne samo zaradi dobrega vodenja in organiziranosti, discipline v igri, imajo tudi nekaj zelo dobrih posameznikov. So pa fantje odigrali že toliko tekem proti Aluminiju, da so z vsemi najpomembnejšimi zadevami seznanjeni. Tekmeca se bo treba lotiti s popolno resnostjo, potrebujemo znova odličen pristop, popolno zbranost in zavzetost.”

O premieri na domačem igrišču brez podpore s tribun…
“Ni dvoma, kar bi si mi želeli. S podporo navijačev bi bilo neprimerno lažje. Ko vidimo, da gre življenje z vse več ukrepi nazaj proti normalizaciji, bi se lahko ljudje počasi v večjem številu vračali tudi na stadione, toda zaenkrat še velja ukrep o igranju brez gledalcev. Zdravje je najpomembnejše, moramo upoštevati mnenje stroke in se prilagoditi razmeram.”

O kadrovskih načrtih in spodbudnem zdravstvenem kartonu…
“Manjkal bo Požeg Vancaš, zaradi štirih rumenih kartonov. Med kandidate za nastop se po prepovedi igranja na prejšnji tekmi vrača Koblar. Kdo bo igral namesto Rudija, še ne bi razkrival. Imamo krajši seznam poškodovanih v primerjavi z gostovanjem v Domžalah, saj sta znova z moštvom Bajde in Kotnik. Med njima in Felipejem Santosom bom izbral tistega, ki bo začel tekmo,” je pojasnil Sergej Jakirović.

Maribor – Aluminij. Ljudski vrt, nedelja, ob 20:30.

31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10