Članek
Trenerjeve ugotovitve po razpletu 27. kroga, ki prinaša tudi dodatno energijo za zadnjih 810 minut
ZELO BO ZANIMIVO DO KONCA
Foto: Grega Wernig
Druga "pokoronska" tekma, druga zmaga. Tokrat še bolj prepričljiva, z nadgradnjo predstave, brez dobljenega zadetka in ob nadzoru nad dogajanji skoraj vseh 90 minut. Med najpomembnejšimi številkami pa velja izpostaviti tudi -4. Zmanjšali smo zaostanek na lestvici in čaka nas razburljiva končnica sezone.

“Čestitam fantom k še eni zmagi. Nadzorovali smo celotno tekmo, Aluminiju nismo dovolili skoraj nič. Le v določenem obdobju po 2:0 smo igrali nenadzorovano. Ne vem, zakaj smo tako začeli divjati, morali bi biti mirnejši. Toda adrenalin je visok in se dogaja. Želeli smo v dveh krogih zmanjšati zaostanek, predvsem izkoristiti spodrsljaj Olimpije in menim, da bo zelo zanimivo do konca prvenstva,” o razpletu tekme z Aluminijem in kroga št. 27 Sergej Jakirović, zadovoljen s prizadevnostjo ter delovno energijo moštva med bojem v dežju.

“Vedno želim videti moštvo z energijo, zagnanostjo in močno izraženo željo, da to, kar počnemo na treningih, na najustreznejši način prenesemo v tekme. Seveda je lahko še boljše, a da bomo še dvignili nivo, potrebujemo še nekaj časa in nadaljnjega dela. Delovna energija mora biti prisotna, fantje so zahteve sprejeli od prvega dne. Smo na dobri poti in na takšen način gremo naprej, tekmo po tekmo.”

Nadaljujemo v pospešenem ritmu, vstopamo v teden z dvojnim programom.
“Zdaj nas zanima le Triglav in četrtkova tekma v Kranju. Ne bo lahko, naši tekmeci imajo svoje probleme in cilje, borijo se za obstanek v ligi, potrebujejo točke. Toda moramo gledati nase. Če bomo šli na igrišče s takšno energijo kot proti Aluminiju, bi se lahko spet veselili.”

Še informacija o manj prijetni novici iz nedeljskega večera: Mitja Viler je zaradi poškodbe kolena moral predčasno z igrišča. V Kranju ga ne bo med kandidati za nastop, kako dolg bo premor, bo pokazal pregled.
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10