Članek
Nemanja Mitrović o uspešnem vračanju občutkov na igrišču in uvodnem "dvokoraku"
OPAZEN KORAK NAPREJ
"Zdaj smo bližje vrhu, toda razmišljamo le o prvi naslednji tekmi"
Foto: Grega Wernig
6 točk, razlika v zadetkih 5:1. Vstop v novo poglavje je bil uspešen, s spodbudnimi številkami. Za potrditev dobro zasnovanega delovnega načrta med neprijetnim obdobjem nogometne negotovosti in dober obet za spomladansko/poletni finiš.

“Zasluženo, dovolj prepričljivo. Škoda za zadnjih 20 minut, ko smo nekoliko padli pod njihov vpliv, a je gledano v celoti za nami zelo dobra tekma. Pri rezultatih se nam sicer to ni poznalo, je pa treba priznati, da se je bilo kar težko po treh mesecih vrniti v tekmovalni ritem. V Domžalah smo se še ‘lovili’, zdaj smo naredili korak naprej in je že bilo neprimerno boljše. Ustrezala nam je tudi vremenska osvežitev, da smo bili v dobrem tekaškem ritmu vseh 90 minut,” v pogovoru po dvoboju z Aluminijem Nemanja Mitrović.

Pika na i nedeljski predstavi: zmaga brez dobljenega zadetka, desetič v letošnjem prvenstvu.
“Nekaj tekem pred tem nismo zadržali ničle. Zato smo vsi skupaj, ne samo mi iz obrambne vrste, še bolj veseli, da nam je uspelo in upam, da bo v prihodnje še čim več takšnih trenutkov. Spoznanje, da smo ob vrnitvi na igrišče povezali dve zmagi, pomeni le še dodaten motiv za nas. Gremo odločno naprej, s temeljito pripravo na naslednjo tekmo v Kranju. In znanim ciljem.”

Nov teden prinaša novo priložnost za priključek k vrhu, na sporedu bosta dva igralna kroga.
“Veliko tekem je še do konca, na voljo je 27 točk. Pred ponovnim začetkom prvenstva smo se zavedali, da bo vsaka tekma v končnici sezone finalna. Zdaj smo bližje vrhu, s tema uvodnima zmagama smo dali večji pritisk Olimpiji in Celju. Pestro bo in dramatično do konca, toda ostajamo le pri razmišljanju o vsaki naslednji tekmi.”

Otvoritev zadnje četrtine prvenstva bo za nas v četrtek, ob 18. uri, v Kranju. Triglav – Maribor.
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10