Članek
Napovednik gostovanja v Kranju (četrtek, 18:00): Sergej Jakirović & Denis Klinar
OPOZORIL JE DOVOLJ
“Vemo, da smo se med sezono že opekli proti moštvom s spodnjega dela lestvice"
Foto: Grega Wernig
Mirno naprej, fokus je le na naslednji tekmi. Zaporedni zmagi sta utrdili delovno vnemo in samozavest, poraza v dosedanjem delu sezone proti naslednjemu naprotniku pa pomenita dodaten poziv k previdnosti. Triglav nam je namreč v treh prejšnjih medsebojnih obračunih vzel 6 točk.

“Pred nami je zahtevna preizkušnja, Triglav ima svoje načrte v boju za obstanek. Veseli podatek, da bo na tribunah tudi nekaj gledalcev, kar bo dalo dvoboju nekoliko drugačno dimenzijo. Analizirali smo tekmeca, vemo, kaj nas čaka, gledamo pa predvsem nase in najpomembnejše je, da ostanemo na nivoju, kot smo bili proti Aluminiju ali še višjem. Ekipa je v dobrem stanju, ne glede na rezultata prejšnjih tekem se zavedamo, da je treba biti še raznovrstnejši v igri,” v pričakovanju dvoboja v Kranju Sergej Jakirović, ki bo moral poseči po nekaterih spremembah v ekipi.

“Kot smo predvidevali po nedeljski tekmi, Viler zaradi poškodbe ne more igrati. Bo pa nazaj že za naslednji dvoboj z Rudarjem. Ker mu je igralec padel na nogo, bi lahko bil premor daljši, a jo je k sreči odnesel brez hujših posledic.”

Vrača se Rudi Požeg Vancaš po kazni, med kandidati za nastop ostaja Denis Klinar, ki je bil obakrat po koronapremoru v začetni enajsterici. V nedeljo proti Aluminiju se je po poškodbi Vilerja z desne preselil na levo stran: “Znajdem se na obeh, toda prioriteta ostaja desna stran.”

Kakšen pa ostaja vijol’čni načrt za četrtkovo popoldne v Kranju?
“Vemo, da smo se med sezono že opekli proti moštvom s spodnjega dela lestvice. Izgubili smo veliko točk, preveč, kar pomeni dobro opozorilo, da ne bomo šli lahkomiselno v tekmo, ampak s popolno osredotočenostjo. Kvaliteta je na naši strani, zato potrebujemo pravo miselnost, da bo izražena na pravi način.”

Krog št. 28. Triglav – Maribor. Kranj, četrtek, ob 18:00.

31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10