Članek
Pestri dnevi v Ljudskem vrtu se nadaljujejo, potrjen je že drugi nov obraz za novo sezono
ILIJA MARTINOVIĆ V VIJOLIČASTEM DO 2023
"Grb Maribora je privilegij in odgovornost"
Foto: Miha Vidrih
Boj za vzpon na lestvici v letošnjem prvenstvu in sestavljanje vijol’čnega mozaika za naslednje obdobje. Pestri dnevi v Ljudskem vrtu se nadaljujejo, potrjen je že drugi nov obraz za novo zgodbo - Ilija Martinović. Postavljamo temelje prihodnjega projekta, po vratarju je bila na vrsti obrambna vrsta.

“Ko je Ilija tvoril štopersko navezo, je imel Aluminij po jesenskem delu letošnje sezone obrambo z najmanj prejetimi zadetki v ligi. To govori o njegovi nogometni kvaliteti, sam pa menim, da ima potencial za naslednje korake naprej, ki jih lahko v Mariboru ustrezno izrazi. Iskali smo branilca z njegovimi značajskimi lastnosti in ga v našli v Iliji, ki prihaja kot prost igralec,” o novi kadrovski potezi športni direktor Oliver Bogatinov.

Ilija Martinović, 26 let, 75 tekem na slovenskih igriščih. Branilec, ki ga ni treba posebej predstavljati in mu ni treba pojasnjevati, kaj ga čaka ob novem izzivu. Podpisal je pogodbo, veljavno do poletja 2023.
“Za menoj so 3 sezone pri Aluminiju, dobro sem seznanjen z ligo, zato ne bom imel večjih težav pri prilagajanju, saj poznam veliko igralcev in celotno okolje. Tukaj sem dozorel kot nogometaš, Slovenija mi je veliko pomagala. Napredoval nisem le nogometno, ampak sem se izpopolnil tudi kot oseba, v življenjskih navadah. Vem, kam prihajam in se veselim izziva. Že od prej poznam Maribor kot klub, še iz časov igranja v Ligi prvakov in v evropskih tekmovanjih. Tudi moj prijatelj iz otroštva, Marko Janković, ki je tukaj igral, mi je povedal veliko lepega. Da gre za velik klub, na vseh področjih,” je ob predstavitvi dejal črnogorski branilec, ki se bo tako kot Ažbe Jug takoj priključil moštvu.

Njegova zgodba v vijoličastem se začenja s petkovim treningom, od avgusta pa bo čakal tudi na prve minute na igrišču.
“Vse odločitve, ki sem jih sprejel v karieri, so bile večinoma težke. Ta pa je bila lahka in sem brez pomislekov sprejel vabilo. Prav zaradi tega, ker je Maribor blagovna znamka, tradicija, ideal. Ima izjemno podporo navijačev, ljudje imajo res močno radi klub, ki je odlično organiziran. Prišel sem po velike zadeve, to mi Maribor lahko ponudi, sam pa se bom popolnoma posvetil svojim obveznostim, da pomagam k uresničitvi ciljev, ki so tukaj vedno visoki. Grb Maribora je privilegij in odgovornost. Nosil ga bom s spoštovanjem in menim, da imam v sebi zahtevani šampionski DNK, ki bo ustrezal temu sistemu. Moja odgovornost bo, da se potrudim po najboljših močeh na vsakem treningu in se tako oddolžim za zaupanje ter izborim za mesto v ekipi.”
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10