Članek
kraj
datum
21.06.2020
stadion
Ljudski vrt Maribor
sodnik
Sagrković Asmir
gledalcev
1
3:0
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Rudar
33
Jasmin Handanović
6
Aleks Pihler
8
Alexandru Cretu
9
Marcos Magno Morales Tavares
10
Rudi Požeg Vancaš
20
Gregor Bajde
21
Amir Dervišević
22
Martin Milec
23
Žan Kolmanič
32
Nemanja Mitrović
55
Špiro Peričić
13
Matej Radan
5
Pavlović Jovan Vladimir
7
Lelić Sanjin
8
Trifković Damjan
10
Črnčič Leon
14
Kuzmanović Mičo
17
Radić Dominik
20
Vošnjak Adam
28
Jovanović Sandro
43
Krefl Aljaž
45
Robert Pušaver
 
Krog št. 29: s četrto zaporedno zmago in Jasminom Handanovićem, novim rekorderjem PLTS
MARIBOR - RUDAR 3:0 (1:0)
Foto: Grega Wernig
21.6.2020 Maribor, Ljudski vrt, brez gledalcev. Prva Liga Telekom Slovenije, 29. krog. Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). Pomočnika: Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec) in Tomislav Pospeh (Ljubljana). Četrti sodnik: Bojan Mertik (Odranci). Delegat: Danilo Kacijan (Cankova).

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Peričić, Mitrović (32' Koblar), Kolmanič, Dervišević, Cretu (66' Vrhovec), Pihler (66' Kotnik), Požeg Vancaš (46' Felipe Santos), Bajde, Tavares (66' Zahović). Klop: Pirić, Koblar, Mutavčić, Vrhovec, Felipe Santos, Kotnik, Zahović. Trener: Sergej Jakirović.

RUDAR VELENJE: Radan, Pušaver, Pavlović, Vošnjak, Krefl, Trifković, Črnčič (78' Jovan), Jovanović (63' Kitek), Lelić, Kuzmanović (46' Koprivnik), Radić (78' Panadić). Klop: Daničić, Džinić, Kašnik, Jovan, Kitek, Koprivnik, Panadić. Trener: Dominik Beršnjak.

Strelci: 1:0 Bajde (14), 2:0 Tavares (51), 3:0 Felipe Santos (76)

Rumeni karton: Koblar (44), Črnčič (66)

Po treh zaporednih zmagah zaključujemo tekmovalni program 29. kroga, z nedeljsko večerno tekmo v Ljudskem vrtu. S precej kadrovskimi spremembami: še vedno je na seznamu poškodovanih Viler, zaradi štirih rumenih kartonov manjka Kronaveter, ki ga bo zamenjal Pihler, ob tem pa še štiri spremembe v začetni postavi v primerjavi s prejšnjo tekmo. Premor po zaporednih nastopih za Mešanovića in Rajčevića, od 1. minute bosta dobila priložnost Bajde ter prvič v nadaljevanju prvenstva Peričić. Namesto Zahovića v enajsterici Tavares, v zadnjem trenutku je zaradi lažje poškodbe odpadel še Klinar, se pa vrača po uspešnem okrevanju na igrišču Milec in prvič bo v kadru 19-letni Mirko Mutavčić. Začenjamo ob 20:30.

Rekord Jasmina Handanovića
Gre pa nocojšnja tekma v anale slovenskega nogometa: Jasmin Handanović s podvigom, ki ga še ni bilo. Kot najstarejši, ki bo šel na igrišče v 1. SNL. Dosedanji junak je bil Amel Mujčinović: 41 let, 9 mesecev, 29 dni. Handa je dvignil rekord na 42 let, 4 mesece, 24 dni.

Pred začetnim sodniškim žvižgom svečanost: v Kranju smo dobili 10. člana vijol'čnega kluba 300, Aleksandra Rajčevića, ki je prejel klubsko čestitko v imenu direktorja Bojana Bana in športnega direktorja Oliverja Bogatinova.

Potek tekme
1' gremo Maribor!
2' prvi poskus Derviševića, ciljal je z razdalje, žoga mimo leve vratnice
12' iščemo pot do vodstva, podal je Pihler, najvišji v skoku Bajde, žoga ob desni vratnici

1:0 BAJDE (14)
Goool! Ob naslednji akciji pa je žoga v mreži: Rudi na desno stran, Milec v sredino, pred golom pa je uspel ob velenjskih branilcih Bajde potisniti žogo čez golovo črto.

20' povišanje vodstva je iskal Požeg Vancaš, ne dovolj natančno
21' prva priložnost gostov, po hitri akciji do zaključka Lelić, blokiral je Peričić, žoga ob vratnici v kot
22' rekorder prvič na preizkušnji, opravil je odlično: po preigravanju do udarca Kuzmanović v kazenskem prostoru, zmagovalec dvoboja Handanović
32' uf... Zračni dvoboj v našem kazenskem prostoru, trčila sta z glavama Mitrović in Radić, huje jo je skupil naš poveljnik obrambe. Zaradi poškodbe mora z igrišča, na štoperski položaj zdaj Koblar (Mitrović je bil med tekmo prepeljan v bolnišnico, čakamo na informacije, za kako hudo poškodbo nosu gre)
35' vratnica... Protinapad Velenjčanov, ušel je Lelić, Handanović iz vrat, skrajšal mu je kot za udarec, Lelić je poslal žogo mimo njega in zadel vratnico
44' Tavares v prodoru proti kazenskem prostoru, s pravočasnim posredovanjem pred njim izbil vratar Radan

KONEC TEKME

46' v drugi polčas z menjavo: v slačilnici je ostal Požeg Vancaš, v igro Felipe Santos

2:0 TAVARES (51)
Goool! Najlepši scenarij uvoda v nadaljevanje tekme: hitro povišanje vodstva. Felipe Santos s kratko podajo, Tavares pa se je takoj odločil za udarec z razdalje. Žoga je spotoma zadela Pavlovića, spremenila smer in mimo Radana končala v mreži.

55' znova dvoboj Lelić-Handanović, znova uspešnejši naš vratar, tokrat ob udarcu od daleč
57' Tavares je še enkrat iskal pot do mreže, tokrat po udarcu z glavo, ni se izšlo
58' gostujoči vratar na naslednji preizkušnji, uspel je ukrotiti udarec Derviševića z roba kazenskega prostora
66' trojna menjava Sergeja Jakirovića za končnico: v igro Zahović, Kotnik in Vrhovec, z igrišča Tavares, Cretu in Pihler
71' Zahović iz obrata, atraktiven poskus, ne dovolj natančen
74' po kotu Derviševića poskus z glavo Kotnika, pred golovo črto je odbil Vošnjak

3:0 FELIPE SANTOS (76)
Goool! Po dolgi podaji Vrhovca je za učinkovit zaključek poskrbel Felipe Santos, sprejem na robu kazenskega prostora, priprava položaja za udarec in z levo nogo natančno po tleh ob levi vratnici.

87' projektil Kotnika z razdalje, Radan z uspešnim posredovanjem odbil v kot

KONEC TEKME32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11