Članek
Nadaljevali zmagovito serijo in izkoristili priložnost za osvežitev moštva pred derbijem
ROTACIJE DOSEGLE NAMEN
“Nismo zaman opozarjali, da bo to najtežja tekma, ko vsi pričakujejo lahko nalogo in že vnaprej vpisujejo 3 točke. Dobro smo začeli, povedli, potem pa nepotrebno zabredli v težave, ker smo ob otvoritvi napadov delali neizsiljene napake, podarjali žogo tekmecem. To obdobje smo dobro prestali, brez dobljenega zadetka, med polčasom pa smo se organizirali in dogovorili, da smo bolj potrpežljivi, da bolj nadzorujemo situacijo ter ne hitimo, po golu Tavaresa pa smo rutinsko privedli tekmo do konca,” je trener izpostavil v opisu dvoboja z Rudarjem, ko smo prišli do četrte zaporedne zmage in z rotacijami tudi osvežili moštvo.

Sergej Jakirović je namreč v primerjavi s prejšnjo tekmo v Kranju v začetno enajsterico uvrstil 7 novih igralcev.
“To smo načrtovali, saj je le 72 ur minilo od dvoboja s Triglavom. Ves čas govorim, da fantje morajo ohranjati ustrezen odnos, dobro trenirati in izkoristiti priložnost, ko jo dobijo. Posegli smo po rotacijah in dosegli namen, kar bomo ponovili še kdaj. Se pa zavedamo, da nekatere zadeve ne gredo čez noč. Podoba na igrišču seveda še ni takšna, kot bi si želeli, vendar je opazno, da širina kadra prihaja do izraza in bo odločala tudi v prihodnje.”

Najbolj neprijeten trenutek nedeljskega večera: poškodba Nemanje Mitrovića po trčenju z Dominikom Radićem.
“Po prvih informacijah zdravniške službe ima zlomljen nos, ne vemo, ali bo potrebna operacija in koliko časa bo moral mirovati. Njegov odhod z igrišča je vplival na moštvo in sprva porušil ravnotežje, sta pa potem Peričić in Koblar nadzorovala situacijo ter dobro odigrala.”

Trenutek, ki je zgodovini PLTS dodal novo poglavje: Jasmin Handanović je postal novi rekorder in zamenjal Amela Mujčinovića kot najstarejši mož na igrišču (42 let, 4 mesece, 24 dni).
“Amela dobro poznam, dolgo je branil za Celje. Postavil je velik mejnik, sem pa zelo vesel, da je prav Handa presegel njegov rekord. Jasmina še čakajo nove tekme, zadovoljen sem z njim in s Pirićem. Oba sta zelo dobra vratarja, hkrati pa v podporo eden drugemu.”

Ostajamo na 2. mestu s točko zaostanka, zdaj pa je na sporedu derbi…
“Prisoten bo večji naboj, tudi pritisk, a bo tekma kot vsaka druga, ki šteje 3 točke. Sledi regeneracija, potem pa gremo naprej po predvidenem načrtu. Analizirali bomo nasprotnika in poskrbeli za temeljite priprave. Veselimo se derbija, o tem ni dvoma. V kratkem času smo -7 zmanjšali na -1, s tem smo zadovoljni, čaka pa nas še 6 tekem tudi po derbiju.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12