Članek
Trenerjeva analiza
REDKI SO DERBIJI S TOLIKO PRILOŽNOSTMI
Foto: Grega Wernig
Derbi neizkoriščenih priložnosti. Na drugi strani pa kazen za neučinkovitost z zadetkom iz do tedaj prvega resnejšega poskusa... Prvič v letošnji sezoni poraz v derbiju, prvič tudi poraz Sergeja Jakirovića na vijol’čni klopi. Zmagovita serija je prekinjena, v zadnjih šest krogov vstopamo s štirimi točkami zaostanka.

“Odigrali smo dobro tekmo, s številnimi priložnostmi, dvakrat tudi zadeli prečko. Naredili smo veliko dobrega, da smo ustvarjali pritisk, a je pri zaključkih kdaj zmanjkalo zbranosti, tudi sreče, ali pa nam je veselje preprečilo vratarjevo posredovanje. Redki so derbiji, ko si priigraš toliko obetavnih situacij, toda nogomet se igra za zadetke in moramo Olimpiji čestitati za zmago. Kdor naredi manj napak, je uspešnejši. Želel sem, da boljše izkoristimo medprostore, da več tvegamo. Pa se nam je zgodil trenutek nepazljivosti in slabega postavljanja, ko bi v protinapadu mi morali priti v vodstvo, a smo dobili zadetek. Olimpija se je potem uspešno branila, kljub porazu pa velja le eno sporočilo: ni predaje. Na voljo je še 18 točk, lahko se zgodi marsikaj,” je bil trenerjev opis dogajanja v praznih Stožicah.

Ob enem izmed najpomembnejših trenutkov sezone smo imeli precej težav s sestavo moštva, Rok Kronaveter in Nemanja Mitrović zaradi poškodb vendarle nista mogla igrati.
“Oba sta zelo pomembna igralca za nas, ogrodje ekipe. Toda šlo je za zlomljen nos in udarec v nogo, morali smo se sprijazniti, da nista bila nared za nastop. Priložnost so dobili drugi fantje in zadovoljen sem s prikazanim, to je lahko spodbuda za naprej. Nekatere zadeve, ki smo jih spremenili v zadnjih tednih, so vidne na igrišču. Treba pa je delati in vztrajati, da bomo naredili naslednje korake naprej.”

Po derbiju je na lestvici spet -4.
“Bilo je že -7, a nismo obupovali. Vedeli smo, da bo težko in to velja tudi v prihodnje. Res nismo več odvisni od sebe, a bo v tej končnici še veliko zahtevnih preizkušenj, tudi za Olimpijo. Tukaj je nevarno tudi Celje, zelo zanimiv finiš sezone je pred nami. Dovolj je še tekem in ob trenutnem izhodišču je še vse odprto v boju za naslov prvaka," je poudaril Sergej Jakirović.
5.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
13
Tabor Sežana
9
Maribor
8
Olimpija
8
Domžale
7
Bravo
7
Luka Koper
5
Celje
5
Aluminij
4
Gorica
3