Članek
Martin Milec po derbiju in pred finišem sezone
DVIGNILI SMO SE TUDI PO TEŽJIH SITUACIJAH
Foto: Grega Wernig
Dnevi po derbiju. Analiza, potrjena spoznanja in usmeritev naprej. Bitka je izgubljena, vojna še ne. Ni predaje!

“Razočarani smo zaradi poraza, to je razumljivo. Glede na prikazano, glede na priložnosti, ki smo si jih priigrali, bi se moralo razplesti drugače. Hoteli smo imeti nadzor nad igro, prihajati do njihovega kazenskega prostora, kar nam je uspevalo. Toda manjkala je večja učinkovitost, v eni situaciji pa smo pustili preveč prostora, se slabo odzvali in bili kaznovani na najhujši način,” v pogledu z igrišča na dogajanja v Stožicah Martin Milec.

“Nikdar se ni prijetno vračati praznih rok iz Ljubljane, a se strinjam s trenerjem. Ta tekma še ni bila odločilna, boj za naslov prvaka ostaja odprt. Pogovorili smo se o vsem, se spodbudili za naprej. Bili smo že v podobnih ali še težjih situacijah in smo se znali dvigniti.”

Prvenstveni derbi smo izgubili po več kot šestih letih in tudi takrat se je igralo pred praznimi tribunami, kar je zaradi razmer trenutna nogometna realnost.
“Vemo, kaj to prinese za igralce. Dodatno energijo, tisti poseben občutek, ko imaš podporo iz naših navijaških sektorjev. V zdajšnjih razmerah je edina prednost, da lažje komuniciraš na igrišču, toda pogrešamo gledalce. O tem ni dvoma. Sploh mi, ki smo vajeni velike podpore s tribun. Ne samo v derbiju ali zadnjih tekmah, tudi v naslednjih. Potrlo nas je zaradi razpleta v nedeljo, a nismo izgubili tiste močne želje. Od prvega treninga po derbiju so vse misli usmerjene k nedeljski tekmi proti Muri. Z vračanjem na zmagovite tirnice je v končnici sezone vse mogoče.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12