Članek
V Ljudskem vrtu do nadaljnjega oz. ob zdajšnjih veljavnih ukrepih še vedno brez gledalcev
NE MOREMO DELATI RAZLIK MED NAVIJAČI
Foto: Grega Wernig
13 tekem, 50.900 gledalcev. Ali v povprečju 3915. Kako naj v takšnem primeru klub, kot je NK Maribor, sprejme odlok o omejitvi največjega dovoljenega števila ljudi na organizirani prireditvi, ki znaša v teoriji 500, dejansko pa 250? Veliko vprašanj in pomislekov, a, žal, nobene ustrezne rešitve.

Kateremu izmed klubov predpisane mere omogočajo izvedbo, saj ne odstopajo toliko od povprečnega obiska, pri NK Maribor pa imamo drugačno izhodišče in nam 500 oz. približno 250 dovoljenih mest, ko je tudi ob izvzetju udeležencev tekme treba odšteti vse preostale osebe iz zahtevanega protokola, ne zadostuje. Smo klub, ki se je pred izbruhom pandemije COVID-19 s povprečnim obiskom posamezne tekme slovenskega prvenstva približal številki 4000, smo klub z 2200 sezonskimi vstopnicami in zvesto navijaško skupino. Nikdar nismo in ne bomo delali razlik med našimi navijači, jih delili med seboj, preštevali ali presojali, kdo je “primernejši” za vstop. Stadion Ljudski vrt je naš vijol’čni, skupni dom. Da kdo ne more na tribune, se lahko zgodi, samo ko je stadion že razprodan za najbolj spektakularne tekme.

Žal se ob prilagajanju na novo realnost moramo soočiti z igranjem pred praznimi tribunami, z namenom, da ob ponovnem zagonu nogometa zaključimo sezono in ob upanju po izboljšanju epidemiološke slike ter celotne situacije kmalu dočakamo sproščanje ukrepov ter znova občutimo tisto neprecenljivo vijol’čno energijo s tribun. Ukrep v zdajšnji obliki pa NK Maribor ne omogoča, da bi zagotovil ogled nedeljske tekme proti Muri kupcem sezonskih vstopnic ali članom organizirane navijaške skupine ali vsem preostalim navijačem, zato tekme ostajajo do nadaljnjega za zaprtimi vrati.

Mi Skupaj Eno Smo! V dobrem in slabem.

36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12