Članek
Trenerjev napovednik nedeljskega dvoboja z Muro
NADGRADNJO IGRE POTRDITI S TOČKAMI
Nemanja Mitrović oddelal nekontaktne treninge, vrnitev z masko
Foto: Grega Wernig
Teden po derbiju je zadnji teden v tej končnici sezone z eno tekmo, vstopamo v silovit ritem, ko se bo do 22.7. zvrstilo 6 krogov. Vmes je bila v Ljubljani prekinjena uspešna serija, vsak poraz pa ob pridobljenih spoznanjih prinaša tudi priložnost za začetek nove.

“Kot po štirih zaporednih zmagah ni bilo pretirane evforije, prav tako ni po prvem porazu depresije. Očitek z derbija gre na rezultat, druge zadeve so bile dobre. Nadzorovali smo tekmo, boljšega razpleta nas je stala neučinkovitost. Med ugotovitvami z derbija se je izkazalo, da smo dolgoročno v prednosti, čeprav imajo tekmeci nekaj res zelo dobrih posameznikov. Analiza je opravljena, smo pa hitro obrnili nov list in misli preusmerili k naslednji tekmi,” med dvema nedeljskima velikima preizkušnjama Sergej Jakirović.

Najpomembnejši bo zdaj dober odziv, sledi dvoboj s tradicionalno neugodnim nasprotnikom.
“S četrtega mesta smo se lotili lova na zaostanek, še vedno verjamem, da bomo na koncu mi tisti, ki ki se bomo veselili. Fantje so v dobrem stanju, naredili bomo vse, da premagamo Muro. Pri tekmecih je opazno, da dolgo igrajo skupaj, njihova kvaliteta je moštvenost. Pokazali so, da imajo energijo in zavedamo se, da nas čaka zelo zahtevna naloga. V zadnjih šestih tekmah v Ljudskem vrtu ima Maribor proti Muri le eno zmago, kar je le še dodatno opozorilo. Pokazali smo, da smo lahko raznovrstni v igri. Zdaj pa želimo narediti korak naprej, da bi ob nadgradnji igre v derbiju osvojili tudi točke. Škoda le, da na takšni tekmi, ki bi izzvala veliko zanimanje, ne moremo imeti gledalcev. Da še ne obstajajo pogoji za večji obisk.”

Med zaključnimi pripravami vse ne gre povsem po načrtih, tudi tokrat na sestavo moštva vplivajo poškodbe.
“Manjkal bo Rajčević, pri katerem se je k sreči po dodatnem pregledu izkazalo, da poškodba ni tako huda. Rebri nista zlomljeni in predvidoma bo lahko z nami še pred koncem sezone. Mitrović nemoteno opravlja nekontaktne treninge, s posebej zanj izdelano zaščitno masko pa verjamem, da bo lahko igral. Ne bosta pa mogla Kronaveter in Klinar, ki znova trenirata, a še ne s polno obremenitvijo. Tokrat še ne bosta nared, se pa vrača med kandidate za nastop v prihodnjem tednu.”

Ljudski vrt, nedelja, 20:15. Maribor – Mura.

36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12