Članek
Iz Beleka
NK MARIBOR - ADMIRA 0:2 (0:1)

  5.2.2013 Belek, igrišče Susesi, pripravljalna tekma.

  NK MARIBOR: Pridigar, Mejač, Potokar (od 83. Vidović), Arghus (od 46. Mevlja), Viler, Milec (od 60. Trajkovski), Mertelj (od 72. Dodlek), Filipović (od 60. Lesjak), Mezga (od 60. Moravac), Tavares (od 72. Komazec), Fajić (od 60. Smrekar). Trener: Darko Milanič.

  ADMIRA: Macho, Auer, Schosswendter, Ebner, Palla, Sax, Mevongou, Toth, Tito, Mikus, Segovia. Igrali so še: Drescher, Schwab, Seebacher, Schick, Gremsl, Ouedraogo, Pollhuber, Thurauer, Seeger. Trener: Dietmar Kuhbauer.

  Strelca: 0:1 Mikus (14), 0:2 Ouedraogo (85)

  Za nami je prva pripravljalna tekma v Beleku. Naša ekipa je bila brez petih reprezentantov (Handanović, Rajčević, Cvijanović, Berić, Ibraimi), ki se bodo pridružili v četrtek. Za mariborsko zasedbo je to pomenil test št. 1 v turški pripravljalni bazi, za avstrijskega prvoligaša iz predmestja Dunaja pa zadnjega pred vrnitvijo domov.

  Po nizu petih treningov po prihodu v Turčijo je bil čas za začetek tekmovalnih aktivnosti. V sončnem, a vetrovnem vremenu sta ob uvodnem privajanju ekipi vzpostavili ravnotežje, tekmecem pa je iz prvega poskusa uspelo doseči zadetek. Z natančnim udarcem z razdalje je v 14. minuti zadel Mikus. Prvi polčas je zaznamovala izjemna agresivnost nogometašev Admire, ob najnevarnejših mariborskih poskusih pa se ni izšlo Milcu in Fajiću. Milec se je v 18. minuti spretno otresel spremstva, ob udarcu iz obrata se je izkazal vratar Macho. Izkušeni nekdanji legionar v Nemčiji in Angliji je nato v 29. minuti dovolj hitro posredoval na robu kazenskega prostora pred Fajićem.

  Med odmorom ena menjava v naših vrstah (Arghus-Mevlja), z nekaj hitreje izpeljanimi akcijami pa hitro tudi zaporedna poskusa za izenačenje. Prodor Mezge so tekmeci ustavili s prekrškom prav na robu kazenskega prostora, Tavares je nato iz prostega strela zadel obrambni zid. Ob predložku Vilerja v naslednji akciji pa je bil kapetan za nekaj centimetrov prekratek, da bi uspel potisniti žogo v mrežo. Pri Admiri se niso uspavali ob vodstvu, v 56. in 58. minuti so se znašli v dveh obetavnih situacijah, toda Segovia in Mikus ob soočenju s Pridigarjem nista bila natančna. Do konca tekme so dobili priložnost še Trajkovski, Vidović, Lesjak, Moravac, Dodlek, Smrekar in Komazec, ki je v 82. minuti iz prostega strela z 20 metrov nameril proti levemu spodnjemu kotu, vendar je vratar odbil žogo. So pa tekmeci kaznovali trenutek nezbranosti v našem moštvu v končnici in v 85. minuti prišli še do drugega zadetka, zadel je Ouedraogo.

  >>  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15