Osebni karton
Datum in kraj rojstva 9.3.1983, Slovenj Gradec
NajveÄŤji uspehi kot igralec  


Marko Šuler
ŠPORTNI DIREKTOR
Klubska vizija se od 23. februarja 2021 nadaljuje na prenovljenih temeljih in s spremenjenim strokovnim vodstvom. Vodstvo NK Maribor pri izbiri novega športnega direktorja ni imelo pomislekov, zaupnico je dobil Marko Šuler. Naš dolgoletni steber obrambe, ki je z moštvom osvojil štiri naslove državnega prvaka in dvakrat igral v skupinskem delu Lige prvakov, dobro pozna utrip slačilnice ter prinaša zmagovalno miselnost. Velikokrat je dokazal, da ima vrednote kluba zapisane v DNK.

Izziva se je lotil brez oziranja v preteklost. Kar je bilo, ni več pomembno. Zanima ga le, kaj bo danes in jutri. Pri oblikovanju novega vijol'čnega projekta poudarja, da so določene okoliščine, ki so sprejemljive. Od koronavirusa in celotnega vpliva, do menjave moštva, toda osnove, po katerih je bil Maribor prepoznaven, morajo biti vedno opazne. Kot snovalec kadrovske politike je med prioritetne naloge uvrstil izbor trenerja in gremo v novo obdobje pod vodstvom Simona Rožmana. 

Med delovno popotnico Marko Šuler izpostavlja: "Čaka nas zahtevna naloga, žetoni so porabljeni, koronavpliv je velik na finance vseh klubov po svetu, Maribor pri tem ni izjema. Potrebna je racionalizacija, a tudi določena mera tveganja. Evropa in prestopi ostajajo pomembni dejavniki pri delovanju, temu ne gre ubežati. Treba je pri izbiri nove strategije ubrati eno pot in ji slediti. Nogomet ti vrne, kar mu daš. To je zdaj začetek ene poti, je pa pred nami še ogromno garanja."