Osebni karton
Datum in kraj rojstva 3.10.1968
NajveÄŤji uspehi kot igralec  


Radovan Karanović
TRENER
Prišel je v vlogi pomočnika trenerja, kot dober poznavalec kluba in s preteklimi izkušnjami delovanja v klubu. Z znanjem in izkušnjami, z izpolnjenimi zahtevanimi kriteriji. Po septembrski menjavi na klopi je začasno prevzel samostojno vodenje moštva in bil z uspešnimi rezultati med jesenskim delom ustoličen kot vodja strokovnega štaba.

Radovan Karanović je dobro seznanjen z ustrojem v Ljudskem vrtu, saj je 11 let deloval v naši nogometni šoli (med leti 2005 in 2016 v vlogi trenerja selekcij U17, U15 in U13). Nato je tri sezone deloval kot pomočnik trenerja v Krškem, dve sezoni samostojno vodil Beltince, od poletja 2021 in do klica iz Ljudskega vrta pa je bil vodja nogometne šole v Krškem.

Zanj velja, da je v kraju, kjer je igral, ostal živeti tudi po koncu aktivne nogometne poti. Prebivalec Maribora je od leta 1995. Po nastopanju v Bosni in Hercegovini ter Srbiji je prišel v Slovenijo, igral v prvi in drugi ligi (Železničar, Drava, SET Vevče), nato pa se ob izboru Maribora za stalno bivališče odločil za trenerski poklic. V naši nogometni šoli je bil aktiven od leta 2005, ob nabiranju ligaških izkušenj z upi iz podmladka pa uspešno tekmoval tudi na prestižnem turnirju Nike Premier Cup. Vmes se je posvetil strokovnemu izpopolnjevanju, prišel do zadnjega koraka do najvišje izobrazbe in v letošnji sezoni dočakal največji nogometni izziv.