Osebni karton
Datum in kraj rojstva 23.12.1976, Mostar
Klubi kot igralec Neretva, Split, Spartak Trnava, Istra, Korotan, Kamen Ingrad, Zagreb, CSKA Sofija, Pasching, Rijeka, Austria Celovec
Reprezentančni nastopi Bosna in Hercegovina, 6 tekem
Največji uspehi kot igralec  
Klubi kot trener NK Sesvete, HNK Gorica
Trofeje kot trener  


Sergej Jakirović
TRENER
Delavnost, energija, poznavanje mariborske specifike. Med številnimi zahtevanimi kriteriji ob iskanju trenerja za novo vijol’čno poglavje, od pomladi 2020, je Sergej Jakirović poosebljal najbolj primernega kandidata. Uveljavil se je kot hit trener hrvaške lige na klopi moštva HNK Gorica, ko je novinca v prvoligaški druščini popeljal do 5. mesta in skoraj do evropske vozovnice, ob tem pa poskrbel tudi za posamični napredek do tedaj manj uveljavljenih posameznikov.

Na klopi HNK Gorica je bil 616 dni, vmes pa postal specialist za dvoboje z na papirju močnejšimi nasprotniki, kar je vedno posebej pomemben dejavnik med vijol’čnim bojem v evropskih kvalifikacijah. Kot zanimivost velja izpostaviti, da je vmes osvojil 39 od 54 možnih točk proti klubom z zgornjega dela lestvice hrvaškega nogometa (Rijeka, Hajduk, Osijek).

Med aktivno kariero je med drugim šestkrat oblekel reprezentančno majico Bosne in Hercegovine, bil kot igralec Zagreba najboljši asistent hrvaške lige in postal z moštvom CSKA iz Sofije udeleženec Lige Europa. Izkazal se je kot uspešen izvajalec prekinitev.

Čeprav je slovenski nogomet spoznal že kot igralec Korotana, mu je obdobje prilagajanja na delo v Ljudskem vrtu skrajšalo tudi spoznanje, da je poleti 2018 tukaj opravil strokovno prakso med šolanjem za Uefa Pro licenco.