Članek
Trenerjeva ocena neuspešnega nastopa v Kidričevem
ZAVESTNO TVEGANJE
Luka Uskoković med debitantskim prvoligaškim nastopom
Foto: Drago Wernig
“Pričakoval sem tekmo, v kateri ne bomo optimalni, kar je razumljivo, potem ko smo že prvaki in imamo nekaj kadrovskih težav. Ekipa je bila relativno nova, z veliko igralci, ki so doslej manj igrali. Pričakoval sem, da ne bo lahko, nisem pa tega, da se bomo tako odzvali pri njihovih protinapadih. Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, čeprav smo z menjavami skušali nekaj narediti, dosegli ta zadetek, vendar prave prevlade nismo uspeli imeti. V prvem polčasu pa smo imeli pobudo, a premalo razpoloženih igralcev. Nasprotnik pa je bil zelo, zelo učinkovit iz protinapadov,” je pogled na nedeljsko dogajanje v Kidričevem predstavil Darko Milanič.

Temeljita analiza sledi v ponedeljek. Je pa bilo že prvem razčlenjevanju dogodkov jasno, kje so nastale težave.
“Zadetke, ki smo jih dobili, bi morali preprečiti. Te situacije je treba reševati bolje. Bili smo pripravljeni na to, vemo, kako se je treba odzvati, toda nismo bili dovolj dobri.”

Trener je pojasnil strateške odločitve.
“Pogovarjali smo se, da ne bo preprosto. Pomeni pa ta končnica dobro priložnost, da dobijo fantje, ki so manj igrali, tako pomembne tekmovalne minute. Zavestno sem šel v tveganje. V Kidričevem sta bila na igrišču Karničnik in Uskoković, ki doslej sploh še nista igrala. Bajde je dobil priložnost po daljšem času, Ahmedi drugič zapored. Hotića sem želel preizkusiti na bočnem položaju, saj bomo tudi v novi sezoni morali iskati rešitve, če se bo kje zapletlo. Vem, da po takšnem porazu ni prijetno, vendar je edina prava odločitev, da tudi igralci, ki so jih prej manj, dobijo dovolj minut, mi pa odgovore. Brez te igralne prakse bodo težko pokazali, kaj zmorejo in v kolikšni meri lahko računamo na njih. Drži, da so mladi odvisni od ostalega dela moštva, v kakšnem dnevnem stanju je. Kljub temu pa sem v Kidričevem pričakoval več.”

Prvo gostovanje v vlogi potrjenih prvakov ni bilo uspešno. Nadaljujemo v sredo v Ljudskem vrtu, proti Celju.
12.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Maribor
28
Rudar
19
Gorica
19
Domžale
16
Krško
15
Celje
12
Aluminij
10
Triglav
8
Ankaran Hrvatini
6