Članek
Zadnji napovednik iz vijol'čnega tabora
VRNILA STA SE TUDI KABHA IN RAJČEVIĆ
Mitja Viler: "Verjamem, da je prva tekma na domačem terenu prednost"
Foto: vidrihmiha.si
“Pripravljamo se po ustaljenem ritmu. Tekma je blizu, med spoznanji glede nasprotnika je najpomembnejše to, da se zavedamo, da imamo opravka z moštvom, ki igra dober nogomet. Ljudje jemljejo islandski nogomet kot nič posebnega, analize pa pokažejo, da gre za zelo resno ekipo. Imajo strategijo, od katere ne odstopajo, z veliko tempa v igri. Priprava je nekoliko drugačna kot za Zrinjski, saj je nasprotnik drugačen. Je pa stoodstotna in takšen bo tudi pristop. Gremo v tekmo odločno, po zmago,” je trenerjev napovednik prvih 90 minut tretjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov.

Motiv je velik, želja neizmerna. Za dodatno energijo pa je poskrbelo še izboljšanje zdravstvenega stanja.
“Trenutno stanje je zelo pozitivno. Danes sem imel na treningu na razpolago vse igralce, zraven sta bila tudi Kabha in Rajčević. Rajčevića ni bilo z nami proti Triglavu, občasno ga bomo morali odpočiti zaradi preteklih težav s poškodbami. Kabha je imel posledice večjih obremenitev v zadnjem času, kljub odhodu z igrišča v Kranju je nared za nastop. Bili smo v skrbeh, a sta oba nemoteno opravila zadnji test. Fizioterapevti so opravili dobro delo in kader je popoln,” je pojasnil Darko Milanič.

Svoje mesto ob levi stranski črti bo zavzel Mitja Viler: “Verjamem, da je prva tekma na domačem terenu prednost. Moj osebni in tudi ekipni cilj je, da ne dobimo gola, to bi veliko pomenilo. Islandci so zelo resna ekipa, tolikokrat so bili prvaki v zadnjih letih in smo se temeljito pripravili. Imeli smo cilj šestih evropskih tekem, to nam je uspelo. Zdaj verjamem, da bo šlo naprej še boljše z manjšim bremenom. Lahko smo bolj sproščeni v igi, a še vedno popolnoma resni, tekmovalni.”

Maribor vs FH Hafnarfjördur. Sreda, 20:20.
5.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
13
Maribor
13
Domžale
8
Krško
8
Rudar
6
Celje
5
Triglav
4
Gorica
4
Aluminij
4
Ankaran Hrvatini
2