Članek
Zbor na Williamson Square od 12. ure, potem pa skupaj organizirano do stadiona
DANES JE VIJOL'ČNI DAN...
Vijol'čni privilegij. Dan za doslej najbolj množično gostovanje naših navijačev na tujem stadionu, zato smo za 2416 vijol’čnih izbrancev na Anfieldu in za lažjo organizacijo pripravili še nekaj napotkov, da bo bivanje v Liverpoolu čim bolj prijetno. Tukaj so zbrane najpomembnejše informacije.

ZBIRNO MESTO – WILLIAMSON SQUARE
Zbirno mesto mariborskih navijačev bo na trgu Williamson Square, ki je že gostil privržence mnogih klubov, v sredo pa bo vijol'čno obarvan. Že od 12. ure.

POT DO STADIONA
Po druženju vseh vijol’čnih generacij in skupnem popoldanskem odštevanju do tekme pa sledi skupni pohod do stadiona. Za nepozaben in večen spomin. Do Anfielda (na tekmi bo 52.600 gledalcev) skozi vijol’čni korteo.

VSTOP NA ANFIELD
Vrata stadiona se bodo odprla 2 uri pred začetkom tekme, 17:45 po lokalnem času. Gostujoči navijači vstopajo pri vhodu št. 2. Zaradi lažje koordinacije in gneče v bližini stadiona prireditelji priporočajo skupno selitev navijačev proti prizorišču z Williamson Square. V notranjosti stadiona je veliko prodajnih mest s hrano in pijačo, s posebno ponudbo za najhitrejše kupce.

PRAVILA ORGANIZATORJEV
Upoštevati je treba obvezne preglede pri vhodih, tako da bi bilo škoda zamuditi spektakel zaradi prepoznega prihoda. Prireditelji ne dovoljujejo vstopa navijačem pod vplivom alkohola, kljub kupljeni vstopnici. Za prekršek velja tudi pitje alkoholnih pijač na ulici. Na stadion ni dovoljen vnos pirotehničnih sredstev, ob uporabi na tribunah ali poskusu vnosa vsakemu posamezniku preti aretacija. Pri vstopu bo opravljen tudi temeljit pregled zastav in transparentov, tisti z žaljivimi zapisi, s političnimi ali verskimi sporočili ne bodo dovoljeni. Rasistični vzkliki bodo najstrožje kaznovani, na Anfieldu velja tudi popolna prepoved kajenja (tudi elektronskih cigaret). Med napotki, ki jih velja upoštevati, izpostavljamo, da je prepovedan vnos nevarnih sredstev, trdih ali steklenih predmetov in pa tudi zastav na drogih. Prav tako pa ne bo dovoljen vnos večjih torb.

VIJOL’ČNO PRAVILO
Z ekipo smo že na ogrevanju, navijamo pa od 1. do 90. minute. Glasno, strastno, močno, ponosno.

POSEBNOSTI 
Tukaj sta še kontaktni številki v primeru morebitnih nevšečnosti na dan tekme: 0038641391796 (Mitja, klubski kontakt na gostovanju), v primeru izgube potovalnih dokumentov ali kakšnega drugega zapleta pa 00442072225700 (ambasada Republike Slovenije v Veliki Britaniji).16.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
40
Olimpija
37
Rudar
26
Domžale
25
Gorica
22
Celje
21
Aluminij
16
Krško
16
Triglav
11
Ankaran Hrvatini
7