Članek
Martin Milec ob odhodu na zaslužene počitnice brez zadnje tekme proti Aluminiju
SUPER LETO, LAHKO SE PONOVI
"Zdaj bo prišel prav počitek, potem pa se dobimo na zboru z novimi motivi"
Foto: Drago Wernig
Konec za leto 2018. Zaključili smo prej, kot smo predvidevali, ampak sobotni sneg je privedel vodstvo tekmovanja do odločitve, da je jesenski del sezone končan po 18. krogu.

“Res smo že bili utrujeni, ampak prišli smo v takšno formo, da je škoda, ker nismo odigrali še tekme proti Aluminiju. Olimpija ne bi imela lahkega dela s Celjem, tudi naša naloga bi bila zahtevna, ampak bi morda lahko odšli na premor še z višjo prednostjo. Seveda pa nimamo razlogov, da ne bi odšli na počitnice popolnoma zadovoljni,” je ob razpletu brez zadnjih 90 minut dejal Martin Milec.

Ko potegnemo črto, je bilo leto 2017...
“… vrhunsko. Vse je bilo super, s sanjskim zaključkom. Ne samo jesenski del, tudi tista prva polovica leta, ko mene še ni bilo tukaj, je bila za klub zelo uspešna. Po osvojenem naslovu prvaka so soigralci odlično začeli kvalifikacije, potem smo se skupaj uvrstili v Ligi prvakov, prepričljivi smo bili v prvenstvu. Zelo smo veseli ob vsem doseženem in želimo si, da bi bilo tudi leto 2018 takšno.”

Dodatna dimenzija vijol’čne jeseni: kljub dvanajstim evropskim tekmam imamo po polovici prvenstva +3 na vrhu lestvice.
“Imeli smo zahtevne evropske tekme, ki so pobirale veliko moči, a smo morali biti zbrani na vseh prvenstvenih, saj je tudi Olimpija imela dobro serijo. Želeli smo si biti v stiku z vrhom, zdaj smo na vrhu in vse bomo naredili, da tam tudi ostanemo. Do konca, do maja.”

Po 33. zdaj preostane še 18 tekem v spomladanskem delu.
“Igrali bomo le še na eni fronti, kar pomeni, da bomo imeli več časa za priprave na vsako naslednjo tekmo in za regeneracijo med vmesnimi preizkušnjami. Zdaj bo prišel prav počitek, priznam, da sem ga res potreboval po vsem, kar se je dogajalo. Potem pa se dobimo na zboru z novimi motivi. Najprej je treba dobro opraviti priprave, potem pa uspešno začeti spomladanski del. In gremo odločno po naslov!”
0.krog LESTVICA