Članek
Po treh letih “premora” je Martin Milec znova med udeleženci priprav v Turčiji
NAJTEŽJI, A NAJLJUBŠI DEL
"Doma smo dobro delali in komaj čakamo, da v tem ritmu nadaljujemo"
Foto: Drago Wernig
Na trenerjevem seznamu je 17 igralcev, ki so v Turčiji postavljali temelje projekta za uspešno leto 2017. Martin Milec tri prejšnje zime ni bil del vijol’čne odprave, a dobro pozna razmere v Beleku.

“Hotela nismo menjavali, kolikor sem slišal, so tudi igrišča še vedno enaka, dobro pripravljena. Poznam način dela, celoten režim v našem klubu mi je dobro znan, tako da se veselim obdobja, ki je pred nami.”

Hotel Susesi s svojim nogometnim kampom bo vijol’čna baza do 10. februarja.
“To bo najintenzivnejši, najtežji, a tudi nam najljubši del priprav. Čaka nas nov paket treningov, zanimive tekme. Veselimo se vsake posebej. Doma smo dobro delali in komaj čakamo, da v tem ritmu nadaljujemo. Trening, kakovostne tekme, počitek. Za vse bo poskrbljeno in verjamem, da bomo izpolnili vse, kar je v načrtu.”

Za piljenje forme je predvidenih 5 zahtevnih preizkušenj. Prva že v torek proti Vojvodini (ob 17:00 po lokalnem, 15:00 po našem času), zadnja pred odhodom domov proti Zenitu.
“Razumljivo, da še nismo v najboljši formi, a je na treningih opazno, da stopnjujemo zadeve. Fizično smo v dobrem stanju, želim si, da bi vsi ostali zdravi in se vrnili domov brez poškodb. Pomembno bo ostati zbran do konca, saj bomo proti Zenitu igrali, ko se bo nabralo naporov in bo v fizičnem ter psihološkem smislu nekoliko težje, vendar smo vsi tega že dobro vajeni.”

Dnevi v Turčiji bodo tudi pomenili priložnost, da novinci Kassim Doumbia, Saša Ivković in Jan Mlakar povsem začutijo vijol’čni utrip.
“Vsi, ki so prišli, so pustili dober vtis. Dobro smo jih sprejeli, hitro se privajajo na zahteve. Upam, da bodo brez zapletov prestali priprave in da bo vsak med njimi v nadaljevanju sezone prinesel dodatno kakovost,” ob začetku projekta Belek 2018 poudarja Martin Milec.

0.krog LESTVICA