Članek
Jasmin Mešanović o prvih zimskih pripravah v vijoličastem
NIHČE NIMA ZAGOTOVLJENEGA MESTA
"Verjamem, da se zdaj postavljajo temelji uspešne pomladi"
Foto: Drago Wernig
Četrtek v Beleku. Tudi tokrat s polnim programom, aktivnosti se nadaljujejo z visoko intenzivnostjo.

“Prijetna utrujenost,” pravi Jasmin Mešanović o trenutnem stanju. “Ritem je visok, ampak delamo dobro, kakovostno. Nabralo se je nekaj utrujenosti, kar je v tem obdobju povsem razumljivo, vendar se zavedamo, zakaj. Smo v obdobju, ki ga moramo temeljito izkoristiti, da bomo do nadaljevanja prvenstva maksimalno pripravljeni. To so zame prve zimske priprave z Mariborom. Obremenitve so večje, tudi tekme so boljše kot med prejšnjimi pripravami. Je pa za vse poskrbljeno, v teh napornih dnevih je ob dobro odmerjenih treningih neprecenljivega pomena tudi naša fizioterapevtska služba, ki vlaga velik trud, da lahko spremljamo ritem. Odlično se počutim in verjamem, da se zdaj postavljajo temelji uspešne pomladi.”

Namesto Los Angelesa in San Antonia – Belek. Toda Meša ni imel dileme, kje bo preživel zadnje januarske in prve februarske dni.
“Znano je, da sem dobil povabilo v reprezentanco Bosne in Hercegovine, vendar sem se odločil ostati z ekipo. Da se temeljito pripravim in v optimalnem stanju dočakam spomladanski del. Menim, da sem sprejel pravo odločitev. Da ne bi kdo napačno razumel, moram poudariti, da mi je bilo v veliko čast in zadovoljstvo, ko sem prejel vabilo. Spoznanje, da me spremljajo v vodstvu moje države, bo v prihodnje le še dodaten motiv zame. Srečen sem, da sem se znašel na seznamu, toda ni šlo za uraden termin Fife. Smo sredi priprav, le v najboljši formi, ko sem pripravljen, sem dobrodošel klubu in reprezentanci. Upam, da je vsem razumljiva moja odločitev. Bom pa storil vse, da ostanem med kandidati za naslednje tekme.”

Kandidatov bo veliko tudi za klubske drese, konkurenca je ostra. Napad pri tem ni izjema.
“To je velika prednost Maribora. Konkurenca je dobrodošla in prinaša napredek. Znano je, da pri nas nihče nima zagotovljenega mesta v začetni enajsterici. Minute na igrišču so odvisne od dela na treningih in zato sem tudi ostal z ekipo. Da s prizadevnostjo in vztrajnostjo dobim priložnost za igro.”

Igralni čas v 2017 je zaključil na pokalnem derbiju, nato pa zaradi zloma orbite moral na operacijo.
“Poškodba je že preteklost, vse je minilo brez dodatnih zapletov. Če se je že moralo zgoditi, je dobro, da se je pred koncem jesenskega dela. Premor sem izkoristil za okrevanje. Posledic ni, nemoteno sem ves čas treniral in verjamem, da sem porabil tisto kvoto smole.”

Po vseh drugih dogodkih pa je bila Jasminova jesen nadvse uspešna. Je to lahko tudi napoved podobne pomladi?
“Prijetnejše jeseni si res nisem mogel predstavljati, tako v nogometu kot zasebno. Dobil sem sina, kar je najlepše, kar se lahko zgodi v življenju. Nogometno pa se je nizal uspeh za uspehom, uvrstitev in gol v Ligi prvakov, ekipa se je izkazala v Evropi in kljub zahtevnemu ritmu prišla do prvega mesta na lestvici, pri tem sem zabil nekaj pomembnih golov. In zdaj skupaj delamo na tem, da tako uspešno oddelamo tudi pomlad in ubranimo naslov prvaka.”

Naslednja preizkušnja med tempiranjem forme: v petek proti Sigmi, z začetkom ob 15:30.

0.krog LESTVICA