Članek
S trenerjem o prvem porazu na pripravah
ZAČETEK, KI SE VEČ NE SME PONOVITI
Foto: Drago Wernig
Opravljena tudi druga preizkušnja v turški pripravljalni bazi. Tokrat že v običajnem ritmu, 2x45 minut. Proti tretjeuvrščeni ekipi češkega prvenstva.

Trenerjev komentar: “Tekmo smo zelo slabo začeli. Po hitro dobljenem prvem zadetku smo se odzvali s prevzemom pobude, potem pa dobili dva gola iz prekinitev in nismo več mogli obrniti poteka dogodkov. Ker se je nabralo naporov, moramo biti zdaj pozorni, da se psihološko odlično pripravimo na naslednje preizkušnje. Da se nam več ne zgodi, kar se nam je doslej že večkrat na pripravah, ko slabo začnemo tekmo. Tako je ocena dvoboja s Sigmo pod vtisom rezultata. Vmes je bilo tudi nekaj dobrih zadev, a seveda po takšni predstavi ne moremo biti pozitivni.”

Za test št. 2 na turških tleh smo imeli v zapisniku 21 igralcev. Ob Vilerju, ki je ostal doma, so v primerjavi s prejšnjo tekmo manjkali tudi Milec, Ahmedi in Hodžić, Rajčević in Ivković pa še nista nared za igro. Za kakšno resnost poškodb gre?
Milec še ostaja izven tekmovalnega ritma, ustavile so ga zelo moteče težave z obema tetivama, ki se izmenjujejo in upamo, da bodo kmalu odpravljene. Ahmedi bo hitro spet v pogonu, ima podobne težave kot proti Weizu, ko je moral iz igre. Hodžić je dobil udarec na treningu, zvin gležnja zahteva premor. Rajčević in Ivković pa sta pred vrnitvijo. Ivković je že na dobri poti, Rajčević pa je v treningu z ekipo in bo od naslednjega tedna tudi med kandidati za nastop. Na štoperskih položajih bomo spet v popolni zasedbi, ostaja pa problem na bočnih položajih v obrambi.”

Vikend bo brez tekme, a s tremi treningi. Potem pa še en turški teden, z naslednjimi tremi preizkušnjami.
“Ker smo v tem tednu res veliko opravili, bomo najprej soboto namenili regeneraciji. Da osvežimo telo in glavo, potem pa začnemo nov cikel. V programu so še te zelo zahtevne 3 tekme, tako da bomo preostanek bivanja v Turčiji skušali izkoristiti na najboljši način.”

Naslednja tekma: v ponedeljek proti moldavskemu Šerifu, z začetkom ob 15:30.

0.krog LESTVICA