Članek
Krog št. 29: tudi z več spremembami v moštvu zaradi kazni in poškodb je cilj enak
MOTIV IN OPOZORILO
Blaž Vrhovec: Ne smemo popustiti niti za kanček
Foto: Drago Wernig
Vijol’čni april: 7.4. Maribor – Celje 3:2, 11.4. Triglav – Maribor 0:5, 15.4. Gorica – Maribor 0:6, 21.4. Aluminij – Maribor 0:2. Kako bo 28.4.?

“Veseli, da smo na tej poti, poti uspehov. To smo si močno želeli in tako moramo nadaljevati. Da april zaključimo pozitivno, s petimi zmagami,” v pričakovanju zadnjega dvoboja v tem, za nas doslej 100-odstotnem mesecu Darko Milanič.

Redko se zgodi, da je izven kadra Handanović. Kdo ga bo zamenjal?
“Res je, da je Handanović s svojimi izvrstnimi posredovanji steber obrambe. Tokrat ga ni zaradi rdečega kartona in na njegovem mestu bo Cotman.”

Tokrat je kadrovskih novic/težav več kot ponavadi. Ob Handanoviću je kaznovan tudi Viler, zgodil pa se je še dodaten zaplet.
“Žal se je na začetku tedna poškodoval Šuler in ne bo igral. Pripravljen je Rajčević, namesto Vilerja pa so na razpolago Kolmanič, Hodžić, Uskoković ali morda v nekem trenutku tudi Hotić. Veseli, da se med kandidate za nastop vračata Pihler in Milec, ki je uspešno okreval. Tudi Mlakar je že treniral z moštvom in menim, da bo tudi on nared. Imeli bomo nekaj sprememb, to pa ne spreminja cilja. Fantom, ki nekaj časa niso igrali, mora moštvo dati zanesljivost in možnost, da pokažejo vse, kar znajo.”

Med napovednikom kroga št. 29 Blaž Vrhovec, ki se je vmes vrnil v tekmovalni ritem: “Veliko mi pomeni, da sem nazaj, pripravljen na največje napore. Teorija je takšna, da bi z vsemi zmagami do konca postali prvaki. To je naš cilj in vse bomo delali, da nam uspe, da ne bomo odvisni od drugih. Seveda pa se dobro zavedamo, da je do konca še veliko zahtevnih preizkušenj. Zdaj razmišljamo le o eni, proti Triglavu. Dobro vemo, kako je v nogometu. Vsaka tekma je nova zgodba in bo povsem drugačna, kot je bila v Kranju. So trd nasprotnik, treba jih bo prebiti. V boju za obstanek imajo motiv več, mi pa opozorilo več, da ne smemo popustiti niti za kanček.”

Sobota, 16:50. Nazaj v Ljudski vrt. Maribor – Triglav.

12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9