Članek
Vrnitev na igrišče po 42. dneh: Aleksander Rajčević
VSI SMO TUKAJ, DA POMAGAMO
Aleksander Rajčević in Aljaž Cotman: uspešno opravljen sobotni test
Foto: Drago Wernig
Začetek novega tedna s pogledom na vikend. Znova vijol’čni vikend. Tudi z nekaj spremembami v moštvu zaradi poškodb in kazni brez napačnega koraka. Delež je prispeval tudi Aleksander Rajčević, ki se je vrnil na igrišče po 42. dneh.

“Morali smo se kar namučiti za te 3 točke, a smo, ko pogledamo celoten potek, zasluženo zmagali. Nekako smo pustili gledalce, da trpijo skupaj z nami do konca, toda točke so zasluženo ostale v Ljudskem vrtu. Morda nas je ta njihov gol prebudil, saj nam ni stekla igra na začetku. Potem pa smo se dobro odzvali, si priigrali več priložnosti in bi lahko že prej zaključili tekmo. Bili smo nevarnejši tudi z igralcem manj, tako da je zmaga povsem zaslužena,” pravi izkušeni branilec, ki je potrdil moč kolektiva in vijol’čno miselnost.

“Nekaj časa nisem igral, zato sem po tekmi čutil nekoliko večjo utrujenost, a sem seveda bil takoj na voljo, ko me je trener potreboval. Vemo, kakšen je naš cilj. Hočemo osvojiti prvenstvo in vsi smo tukaj, da pomagamo. Ni prijetno, ko ne igraš in samo treniraš, vendar smo imeli odlično serijo, tako da sem se moral sprijazniti, da se postave, ki zmaguje, ne menjava. Čakal sem na svojo priložnost in upam, da jo bom še dobil."

Ob ponovnem nastopu je Rajčević začel tekmo v štoperski navezi z Ivkovićem, zaključil z Uskokovićem.
“Dobro se poznamo. Na treningih se med uigravanjem obrambe menjavamo po parih v postavitvi, zato vsi dobro sodelujemo in se razumemo med seboj. To je bilo opazno, saj smo dobro stali na igrišču, opravili naloge in tako bo tudi v prihodnje."

Prihodnje tekme prinašajo razplet dramatičnega boja. Zadnjih 7 v maju, prva postaja Velenje. V sredo ob 16:00.
“Čaka nas cikel, ki bo zelo naporen. Zato smo po hitri regeneraciji že usmerili misli k Rudarju. Veliko smo naredili v zadnjih tekmah in pri tem se ne nameravamo ustaviti. Začeli smo igrati, kot znamo in se fenomenalno vrnili do boljšega položaja na lestvica, toda ni čas za seštevanje ali gledanje predaleč naprej. Zdaj nas zanima le tekma v Velenju. In nova zmaga.”
12.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
27
Olimpija
22
Gorica
21
Aluminij
17
Domžale
15
DNŠ Mura
13
Celje
13
Triglav
12
Rudar
11
Krško
9