Članek
Žreb v Nyonu
PRVA OVIRA PARTIZANI
19.7. smo v Ljudskem vrtu
Partizani Tirana, prva v gosteh. Žreb v Nyonu je določil, da nas v projektu UEFA Europa League 2018/19 čaka prva ovira v Albaniji. Prva tekma bo 12.7. v Tirani, povratna 19.7. v Ljudskem vrtu.

Z žrebanjem 1. kroga kvalifikacij UEFA Europa League se je za nas začelo uvodno poglavje evropskega popotovanja v sezoni 2018/19. Pred plesom kroglic v Nyonu smo bili razvrščeno v skupino, iz katere so bili naši možni nasprotniki Ujpest, Partizani Tirana, Budućnost, Samtredia ali Racing Union. Žreb nam je namenil dvoboj s predstavnikom Albanije, ki je 15-kratni državni prvak in je v prejšnji sezoni končal prvenstvo na petem mestu.

Prvi odziv po žrebu

Zlatko Zahovič: “Podcenjevanja v nogometu ni. Nedvomno je Maribor v vlogi favorita, vendar to ne spreminja izhodišča. Kot se pripravljamo na največje nasprotnike, se moramo tudi na Partizani. In se bomo. Gremo v dvoboj z veliko mero spoštovanja, a tudi samozavesti.”

Darko Milanič: “Sprejemamo vlogo favorita, ne bomo pa ničesar prepustili naključju. Ko bo čas za prvo uradno tekmo, bomo morali biti v zelo dobri formi. Preračunljivosti ne bo, nikdar se ne obnesejo. Včeraj smo igrali proti albanskemu moštvu, a ne bi iskali vzporednic s tem dvobojem. Po tem testu se bolj lahko oziramo na našo predstavo, kot da iščemo primerjavo med kluboma. Imeli smo pravi pristop, zbranost, odločnost v izvedbi in tako moramo nadaljevati. O Partizaniju bomo zbrali dovolj informacij, tekmeca natančno analizirali in kot zmeraj dvoboj dočakali odlično pripravljeni.”

Ob napredovanju v Izrael ali Gruzijo
Na sedežu Uefe smo bili v bobnu dvakrat; ob prvem je bil opravljen še žreb 2. kvalifikacijskega kroga. Zmagovalec para Maribor/Partizani se bo v nadaljevanju tekmovanja pomeril z uspešnejšim v dvoboju FC Chikhura Sachkhere/Beitar Jerusalem FC.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15